reklama
kategoria: Zdrowie
11 grudzień 2020

Wartości odżywcze mięsa karpia

zdjęcie: Wartości odżywcze mięsa karpia / pixabay/440630
Do podstawowych składników mięsa karpia należą białko i tłuszcz. Oba te związki stanowią składniki odżywcze, które wykorzystywane są przez organizm jako materiał budulcowy, źródło energii oraz czynniki regulujące procesy metaboliczne. Wszystkie ryby i owoce morza są dobrym źródłem białka i niezbędnych aminokwasów, mikro- i makroelementów, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny n-3.
REKLAMA
pogoda Puck
-1.7°C
wschód słońca: 05:08
zachód słońca: 13:07
Koronawirus
pomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Pucku

kiedy
2024-11-30 19:00
miejsce
Restauracja Między Lipami, Puck,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-18 19:00
miejsce
Ośrodek Kultury i Rekreacji,...
wstęp biletowany