reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Puck
-0.4°C
wschód słońca: 05:08
zachód słońca: 13:07
Koronawirus
pomorskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Pucku

kiedy
2024-11-30 19:00
miejsce
Restauracja Między Lipami, Puck,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-01-18 19:00
miejsce
Ośrodek Kultury i Rekreacji,...
wstęp biletowany